Beau Bridges exceluje v roli Jamese S. Bradyho, Reaganova tiskového tajemníka, který byl při atentátu na prezidenta v roce 1981 těžce postřelen. Biografické drama HBO vypráví o dalších osudech muže, který ani na invalidním vozíku neztratil odvahu...

Popis

Beau Bridges exceluje v roli Jamese S. Bradyho, Reaganova tiskového tajemníka, který byl při atentátu na prezidenta v roce 1981 těžce postřelen. Biografické drama HBO vypráví o dalších osudech muže, který ani na invalidním vozíku neztratil odvahu dál žít.

Ten okamžik se vryl do paměti úplně každému: 30. března 1981 se John Hinckley pokusil spáchat atentát na prezidenta Ronalda Reagana a několikrát přitom postřelil jeho tiskového tajemníka Jamese S. Bradyho. Tento výbuch násilí, který zničil slibnou kariéru jednoho z nejoblíbenějších tiskových mluvčí všech dob, sledoval celý svět ve zpomaleném záběru. A deset let poté bylo v produkci HBO natočeno strhující biografické drama, které zachycuje pravdivý příběh Bradyho statečného zápasu o život a vypráví o dalších osudech muže, jehož atentát na prezidenta Reagana sice upoutal na invalidní vozík, ale on přesto dokázal nad tragédií zvítězit a stal se viceprezidentem Národní organizace handicapovaných. V hlavní roli uvidíme Beau Bridgese, dále hrají Joan Allen, David Strathairn, Christopher Bell, Bryan Clark, režisérem filmu je Michael Toshiyuki Uno.