Bez šance
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
100 min
Motto:
Elizabeth je dívka z Wisconsinu, která přijíždí do New Yorku a stane se modelkou. Seznámí se však se špiónem, který ji využije.
Země:
USA, 1983
V akčním dramatu Bez šance přijíždí Elizabeth Carlson (půvabná Nastassja Kinski), mladá dívka z venkovského Wisconsinu, do velkoměstského víru New Yorku, aby se zde prosadila jako pianistka nebo modelka. Za sebou nechává rodinu i svého přítele,...

Popis

V akčním dramatu Bez šance přijíždí Elizabeth Carlson (půvabná Nastassja Kinski), mladá dívka z venkovského Wisconsinu, do velkoměstského víru New Yorku, aby se zde prosadila jako pianistka nebo modelka. Za sebou nechává rodinu i svého přítele, učitele angličtiny. Ve městě brzy opravdu prorazí jako modelka a na jednom večírku v Paříži se následně seznámí s tajemným Danielem Jellinem (Rudolf Nureyev). Daniel tvrdí, že je houslista, ale ve skutečnosti je především špion a Elizabeth využívá k tomu, aby dostal teroristu Rivase (Harvey Keitel) před spravedlnost. Akční scény doplňuje milostné sbližování obou hlavních protagonistů. Většina snímku se odehrává v Paříži, další role ve filmu scénáristy a režiséra Jamese Tobacka si zahráli Ian McShane, James Russo nebo Bibi Andersson.