Beyoncé: Život je jen sen
Typ:
film
Žánr:
hudební, dokumentární, tv film
Délka:
86 min
Země:
USA, 2013
Ikonická superstar Beyoncé je hlavní postavou a zároveň režisérkou jejího prvního speciálu na HBO. Celovečerní dokumentární show obsahuje soukromé záběry ze zákulisí i fantastické hudební výkony Beoncé v průběhu jejích nedávných...

Popis

Ikonická superstar Beyoncé je hlavní postavou a zároveň režisérkou jejího prvního speciálu na HBO. Celovečerní dokumentární show obsahuje soukromé záběry ze zákulisí i fantastické hudební výkony Beoncé v průběhu jejích nedávných koncertů.

Mnohovrstevný portrét Beyoncé - zpěvačky, jež šestnáckrát získala cenu Grammy, podnikatelky, skladatelky, herečky, manželky a matky - představuje její mimořádné kvality, díky kterým se stala světoznámým fenoménem. Speciál, který odstraňuje pozlátko Beyoncé coby celebrity, obsahuje jedinečné záběry (z nichž některé natočila sama na svůj notebook), ve kterých ukazuje skutečnou realitu, pocit osvobození, jenž zažívá na jevišti a neskutečnou radost, když se v lednu 2012 stala matkou. Film také nahlíží do jejího dětství prostřednictvím domácích videí, která odhalují její talent už v útlém věku a úzké pouto s rodinou, včetně její sestry, umělkyně Solange. Snímek rekapituluje výzvy, kterým musela čelit, když se po rozpadu skupiny Destiny's Child rozhodla založit svou vlastní společnost Parkwood Entertainment. Prostřednictvím tohoto filmu zažijeme společně s Beyoncé intenzivní fyzické i psychické vypětí ve studiu, když se připravovala na vystoupení, do toho vedla firmu a řešila svůj soukromý život. Uvidíme její triumfální návrat na výsluní poté, co přivedla na svět dceru Blue Ivy Carter, kterou má s muzikantem Jayem-Z. Záběry ze zákulisí doplněné o živá vystoupení na koncertech přesvědčivě dokládají neuvěřitelný hlasový dar Beyoncé i její taneční schopnosti.