Holčičky na zabití
Typ:
film
Žánr:
thriller, komedie, drama, kriminální
Délka:
86 min
Země:
Anglie, 2000
Přestože se zatím neznají, sdílejí ve skotském Glasgowu praktická Dorothy a na blond odbarvená Petula stejnou nechuť k mužům. Tony je násilnický narkoman, kterého se Dorothy rozhodne opustit poté, co zdemoluje její byt, ukradne její peníze, zničí...

Popis

Přestože se zatím neznají, sdílejí ve skotském Glasgowu praktická Dorothy a na blond odbarvená Petula stejnou nechuť k mužům. Tony je násilnický narkoman, kterého se Dorothy rozhodne opustit poté, co zdemoluje její byt, ukradne její peníze, zničí oblečení a jejího bílého psa Pluta nastříká zářivě růžovou barvou. Brian je opilý hulvát a partner Petuly, kterou napadne v jedné z temných uliček Glasgowa a pokusí se ji uškrtit. A právě to je chvíle, kdy osud svede obě dívky dohromady.

Dorothy, která se rozhodla opustit město, se totiž stane svědkem Brianova útoku a ve svém vzteku na Tonyho, popadne železnou tyč a praští Briana přes hlavu. Poté ho ženy odtáhnou k Dorothy do bytu a hodí do vany, aby se tu vyspal ze své opilosti. Jenže zatímco ony se vzájemně uklidňují v pokoji, Brian se probere, uklouzne a při pádu se zabije. Petula je vyděšená nejen proto, že si na život s Brianem zvykla a neumí si představit jiný, ale hlavně kvůli jeho surovém staršímu bratrovi Ronniemu, který je shodou okolností jejím šéfem. A tak místo, aby dívky zavolaly na policii a ohlásily nehodu, což přece byla, rozhodnou se ukrýt Brianovu mrtvolu do doby, než ji budou moci nenápadně dopravit na jeho loď a narafičit tragickou nehodu.

A když Pluto ukousne Brianovi prst, dostane Dorothy další, ještě šílenější nápad. Společně s Petulou chtějí fingovat Brianův únos a získat milionové výkupné. Jejich plán však poněkud zkomplikuje nepříliš charakterní detektiv Hepburn, který odhalí pravdu a má svůj vlastní plán, jehož součástí je nejen získat část výkupného, ale pokud možno také Petulu. A když se ještě navíc objeví Dorothin přítel Tony a rád by z rozjetého podvodu také získal svůj podíl, mění se fingovaný únos ve skutečně nebezpečnou hru, kdy je v sázce víc než kufr plný peněz.