Dvacetiletý Binh žije s babičkou a tetou v malé vietnamské vesničce. Když se však má teta provdat a v domku přestává být místo, rozhodne se vyhledat svou matku, kterou si nepamatuje a která žije ve městě. Ví, že je synem amerického vojáka, za...

Popis

Dvacetiletý Binh žije s babičkou a tetou v malé vietnamské vesničce. Když se však má teta provdat a v domku přestává být místo, rozhodne se vyhledat svou matku, kterou si nepamatuje a která žije ve městě. Ví, že je synem amerického vojáka, za kterého se matka kdysi provdala a potom byla nucena nést následky spojené se sňatkem s "nepřítelem". Ani matka, otročící jako služebná v hotelu, však synovi v jeho hledání domova nemůže pomoci: Binh se s malým nevlastním bratříčkem Tamem vydává do daleké Ameriky, aby vyhledal ztraceného otce.

Binh vzdoruje krutým poměrům na uprchlické lodi, přežije ponižující pobyt ve sběrném táboře pro asijské imigranty i vražednou cestu na americkém tankeru, která mnohé utečence stojí peníze i život. Ponižující anabáze pokračuje i v zemi svobody. Binh však objevuje, že jako syn amerického otce má vlast i práva.