Je rok 1863 a občanská válka Severu proti Jihu se chýlí ke konci. Drew Dixon, bezúhonný hoch z nábožensky založené rodiny z Ohia, je na útěku před odvodem do armády. S pár dolary v kapse směřuje do Nevady, kam ho rodina poslala přečkat konec...

Popis

Je rok 1863 a občanská válka Severu proti Jihu se chýlí ke konci. Drew Dixon, bezúhonný hoch z nábožensky založené rodiny z Ohia, je na útěku před odvodem do armády. S pár dolary v kapse směřuje do Nevady, kam ho rodina poslala přečkat konec války. Na cestě se setkává s bandou mladistvých zlodějíčků, jejichž ´vůdce´ Jake ho okradl. Ten ho taky přemluví, aby se k jejich bandě přidal. Protože Drew nevidí jinou možnost, jak přežít a dostat se na Západ, ke skupině se připojí. Prostředky na živobytí si na cestě za dobrodružstvím a snadným životem obstarávají drobnými krádežemi a přepadáváním. Z naivního Drewa, i když ho tíží svědomí, se postupně stává zloděj, bere do ruky i zbraň.

Tento jízlivý western se pokouší v mnoha ohledech odstranit mýtus amerického Západu. Prostřednictvím skupiny mladých lidí ukazuje, jak je jednoduché pod tlakem okolností ocitnout se na špatné straně zákona.