Hlavní postavou pilotního filmu, jakož i celého dobrodružného seriálu, je svérázný a prvotřídní pilot Greg Boyington, jenž v Jižním Pacifiku sestaví jednotku z neméně kuriózních mužů. Jeho letka se rekrutuje z výborných, leč poněkud...

Popis

Hlavní postavou pilotního filmu, jakož i celého dobrodružného seriálu, je svérázný a prvotřídní pilot Greg Boyington, jenž v Jižním Pacifiku sestaví jednotku z neméně kuriózních mužů. Jeho letka se rekrutuje z výborných, leč poněkud nedisciplinovaných letců, čekajících na vojenský soud, ke kterému byli odsouzeni z rozmanitých příčin - pohrdání nadřízenými, pašování alkoholu, neschopnost či odmítání poslušnosti. Greg Boyington, přezdívaný Pappy, zařídí svým mužům omilostnění a za to vyžaduje jediné - absolutní připravenost k boji. Pappy si s podřízenými naprosto rozumí a je mu jasné, že na letku Černých ovcí se může kdykoliv spolehnout.

Dobrodružný seriál byl natočen velmi volně podle jedné etapy skutečné vojenské kariéry námořního pilota, majora Gregoryho Boyingtona, který velel letce VMF-214, svérázné skupině pilotů, sídlící v době druhé světové války na Šalamounových ostrovech.