Osmidílný francouzsko-švýcarský seriál nás zavádí do nádherného papežského paláce v Avignonu, jehož hrdé a neprostupné zdi skrývají mnohá tajemství. Mezi nimi je jedno, pro které se už po celá staletí vraždí, rozvrací rodiny a ničí lidské osudy -...

Popis

Osmidílný francouzsko-švýcarský seriál nás zavádí do nádherného papežského paláce v Avignonu, jehož hrdé a neprostupné zdi skrývají mnohá tajemství. Mezi nimi je jedno, pro které se už po celá staletí vraždí, rozvrací rodiny a ničí lidské osudy - Avignonské proroctví předpovídá budoucnost světa a kdo zná budoucnost, má v rukou absolutní moc.

Hrdinkou seriálu je mladá historička Estelle, která je asistentkou kurátora papežského paláce. Pochází ze starobylého rodu Esperanzů, kde osudy jeho členů byly vždy nějakým způsobem spojeny s palácem v Avignonu. Nemůže tušit, že právě vrcholí boj mezi skupinami, které se snaží za každou cenu získat tajemný dokument. Není náhodné, že právě nyní probíhá rekonstrukce paláce a že při opravě venkovní stěny, zeď pukne. Snad jen dědeček Estelle, který ji celý život chránil, si uvědomí, že je to možná varování pro všechny, kteří se chtějí proroctví zmocnit. Ale uvědomí si i to, že nastal čas, aby se Estelle dozvěděla, že také její osud je poznamenán společensktvím lidí, kteří se snaží získat proroctví.

Seriál Avignonské proroctví je směsicí historických faktů, mystiky a fantazie autorů a je jakousi francouzskou variací na slavnou Šifru mistra Leonarda. Tomu, kdo přistoupí na tuto historickou mystifikaci a má rád tajemství, napětí i emoce, zpříjemní Avignonské proroctví prázdninové letní večery.