Avatar: The Last Airbender
Typ:
seriál
Žánr:
dobrodružný, akční, rodinný, fantasy, animovaný
Délka:
30 min
Motto:
4 národy 1 osud
Země:
USA, 2005
Svět, kde se seriál odehrává, obývají nejen podivuhodná zvířata, ale také lidé rozdělení do čtyř národů podle čtyř elementů, které někteří vyvolení dokáží pomocí zvláštního bojového umění -bendingu- ovládat.Tento svět je rozdělen na Vodní kmeny...

Popis

Svět, kde se seriál odehrává, obývají nejen podivuhodná zvířata, ale také lidé rozdělení do čtyř národů podle čtyř elementů, které někteří vyvolení dokáží pomocí zvláštního bojového umění -bendingu- ovládat.Tento svět je rozdělen na Vodní kmeny (Water Tribes), Království země (Earth Kingdom), Vzdušné nomády (Air Nomads) a Národ ohně (Fire Nation).

Právě ten vede již sto let ničivou válku proti třem ostatním národům a jeho konečné vítězství je na dosah. Jediný, kdo by mohl znovu vyhlásit mír, je Avatar - věčně se převtělující vládce všech čtyř elementů. Jenže jeho nynější inkarnace je jen dvanáctiletý chlapec Aang, poslední žijící vzdušný nomád.

Právě on má před sebou dlouhou cestu za poznámím tajemství všech elementů, aby se stal plnohodnotným Avatarem a aby mohl porazit lorda Ohně - vůdce Národu Ohňe a mohl znovu zajistit rovnováhu ve světě. Naštěstí má věrné společníky z Vodních kmenů - mladého válečníka Sokku a jeho sestru Kataru, která se učí umění svého národa bending vody.(Později i Toph -Slepou Banditku-) Po jejich stopách ale jde ctižádostivý princ Národa Ohně Zuko a po cestě číhají i jiná mnohá nebezpečí.