Civilnímu dopravnímu letadlu vysadily těsně před přistáním všechny důležité přístroje i motory a neovladatelný stroj havaroval. Den nato se zřítilo další letadlo plné cestujících. Oběti se počítají na stovky a nikdo neví, co bylo příčinou obou...

Popis

Civilnímu dopravnímu letadlu vysadily těsně před přistáním všechny důležité přístroje i motory a neovladatelný stroj havaroval. Den nato se zřítilo další letadlo plné cestujících. Oběti se počítají na stovky a nikdo neví, co bylo příčinou obou neštěstí. V této situaci musí major Gordon Pruett přerušit plánovanou dovolenou a nastoupit do služby. Ztratil se totiž supermoderní stíhací bombardér Aurora 1 a armádní velení konečně zná i původce nevysvětlitelných událostí.

Francesca Zaborzinová, dcera vědce, který zmizel před třemi roky, je přesvědčena, že otce zabili vládní agenti. Má v držení jeho vynález, kterým může ovládat veškeré navigační přístroje i zdroje energie, takže je schopna paralyzovat vzdušnou dopravu na celé planetě. Požaduje jména otcových vrahů a omluvu jinak každé čtyři hodiny zničí další letadlo.