Attack on Titan - Crimson Bow and Arrow
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, historický, drama, mystery, fantasy
Délka:
119 min
Motto:
Pouze vítězové mohou žít. Tento svět je takto krutý.
Země:
Japonsko, 2014
Sto let před začátkem příběhu bylo lidstvo téměř vyhubeno titány. Ti postrádají inteligenci a lidmi se živí pro zábavu. Zbylé lidstvo se přesunulo za tři hradby (Maria, Rose, Sina) kde žili sto let v míru. To se však změnilo dne, kdy Kolosální...

Popis

Sto let před začátkem příběhu bylo lidstvo téměř vyhubeno titány. Ti postrádají inteligenci a lidmi se živí pro zábavu. Zbylé lidstvo se přesunulo za tři hradby (Maria, Rose, Sina) kde žili sto let v míru. To se však změnilo dne, kdy Kolosální titán prolomil hradbu u města Shiganshina. Díky tomu bylo město zaplaveno titány. Poté Obrněný titán prolomí hradbu Maria. Lidstvo bylo nuceno se přesunout za hradbu Rose. Náhlý přával obyvatel způsobil zmatek a hladomor.

Příběh se točí kolem dobrodružství Erena Jaegera, jeho adoptivní sestry Mikasy Ackerman a jejich přítele z dětství Armina Arlerta. Po té, co je hradba Maria která chrání město Shiganshina před titány prolomena, Eren sleduje jak je jeho matka zabita. Přísahá, že zabije všechny titány a přidá se společně s jeho přáteli k armádě.

O pět let později všichni tři absolvují a jsou umístěni do města Trost za hradbou Rose, kde titáni znovu zaútočí. V následující bitvě je Eren, když zachraňuje Armina spolknut titánem. Když se všechno zdá ztraceno, objeví se titán, co zabíjí vlastní druh. Titán se ukáže být Eren, který se v něj umí přeměnit. I když je viděn jako hrozba pro lidstvo, pomůže armádě zacelit trhlinu ve městě Trost.