Arabela pokračuje dalšími šestadvaceti příběhy, jimiž autoři Miloš Macourek a Václav Vorlíček volně navázali na díly předchozí. Než se podařilo pokračování úspěšného seriálu napsat a natočit, uběhla řada let. Někteří herci z první série se...

Popis

Arabela pokračuje dalšími šestadvaceti příběhy, jimiž autoři Miloš Macourek a Václav Vorlíček volně navázali na díly předchozí. Než se podařilo pokračování úspěšného seriálu napsat a natočit, uběhla řada let.

Někteří herci z první série se už, bohužel, natáčení nedožili: Vladimír Menšík, Václav Lohniský, Petr Svojtka či Jiří Hrzán. Přesto se ale s většinou herců, které si diváci oblíbili, zase setkají. Se Stellou Zázvorkovou, Vlastimilem Brodským, Ivou Janžurovou, Janou Brejchovou, Vladimírem Dlouhým a přibudou k nim desítky představitelů nových rolí. Například Marian Labuda, Petr Nárožný a Pavel Zedníček. V titulní roli Arabely vystřídala slovenskou herečku Janu Nagyovou neméně půvabná Mirka Šafránková.

Od chvíle, kdy naposledy zazvonil kouzelný zvoneček, se udála spousta věcí. Arabela a Petr jsou spolu 10 let a marně čekají na dítě. Z Honzíka a Mařenky se stali vysokoškoláci, studují folkloristiku, tedy pohádky. Říše pohádek je vážně ohrožena, ze země obrů je pro své vegetariánství vyhnán obr Balibul a usadí se poblíž království, aby se naučil jíst lidi. Každý den žádá novou oběť. Bystrozraký uteče z vězení, aby se nestal jeho obětí a zmocní se kouzelného pláště. Letí do světa lidí.

Seznam jednotlivých epizod:
1. Pomoc, za kopcem je obr
2. Osudná věštba
3. Rumburak letí na Pultanelu
4. Arafon
5. Rumburak v jablečném sadu
6. Osudné jablko
7. Věštba se plní
8. Tatínku, máte dvojčátka!
9. Past na Roxanu
10. Studijní cesta do říše pohádek
11. Mařenka a obr
12. Roxana znovu na pastvě
13. Petrova šance
14. Podvodný sňatek
15. Král bez poddaných
16. Trojlístek zahajuje boj
17. Rumburak č. 2
18. Falešný pan Papp
19. Trojlístek opět pohromadě
20. Mařenka pod šibenicí
21. Rumburak vládcem Pultanely
22. Kufřík v rukou zloducha
23. Zápas o Pultanelu
24. Výlet někam jinam
25. Rumburak kontra Fantomas
26. Pan děkan mění názor