Annabelle
Typ:
film
Žánr:
thriller, mystery, horor
Délka:
99 min
Motto:
Před V zajetí démonů byla Annabelle
Země:
USA, 2014
Naháněla divákům hrůzu již ve filmu „V zajetí démonů“, kde pro Annabelle všechno začalo. Skutečná panenka, schopná nevýslovného zla, je držena pod zámkem v okultním muzeu v Connecticutu, kde jediným návštěvníkem je kněz, který jí dvakrát za měsíc...

Popis

Naháněla divákům hrůzu již ve filmu „V zajetí démonů“, kde pro Annabelle všechno začalo. Skutečná panenka, schopná nevýslovného zla, je držena pod zámkem v okultním muzeu v Connecticutu, kde jediným návštěvníkem je kněz, který jí dvakrát za měsíc požehná.

Horor společnosti New Line Cinema o nadpřirozených silách „Annabelle“ začíná ještě před tím, než se zlo rozběsní. John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání.

Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle.

Annabelle Wallis („X-Men: První třída“) a Ward Horton („Vlk z Wall Street“) ztvárnili manžele Formovi. Držitelka nominace na Oscara Alfre Woodard („Cross Creek“, „12 let v řetězech“) hraje Evelyn, sousedku, která má knihkupecký krámek a vyzná se v okultismu. Do dalších rolí byli obsazeni: Kerry O'Malley (televizní seriál „Those Who Kill“) a Brian Howe („Devil's Knot“) jako sousedé Sharon a Pete Higginsovi; Tony Amendola (televizní seriál „Once Upon a Time “) jako Otec Perez a Eric Ladin (televizní seriál „Impérium – Mafie v Atlantic City“) jako detektiv Clarkin.

Při natáčení filmu „Annabelle“ se opět sešli členové filmového štábu, kteří pracovali na velmi úspěšném hororu o nadpřirozených silách z roku 2013 „V zajetí démonů“. James Wan, režisér tohoto celosvětově úspěšného hitu, produkuje film „Annabelle“ společně s Peterem Safranem. John R. Leonetti, který působil při natáčení filmu „V zajetí démonů“ jako kameraman, se nyní ujal režie.

Scénář k filmu napsal Gary Dauberman.