Píše se konec osmdesátých let. Alois Nebel pracuje jako výpravčí v malé stanici Bílý potokuž dlouhá léta. Alois Nebel je samotář. Jeho dny na stanici plynou v poklidu až do chvíle,kdy na půdě stanice objeví skrývajícího se dezertéra Voloďu. Od té...

Popis

Píše se konec osmdesátých let. Alois Nebel pracuje jako výpravčí v malé stanici Bílý potokuž dlouhá léta. Alois Nebel je samotář. Jeho dny na stanici plynou v poklidu až do chvíle,kdy na půdě stanice objeví skrývajícího se dezertéra Voloďu. Od té chvíle se začnou kolemstanice dít podivné věci. Aloise začnou pronásledovat halucinace. Klid nachází jedině natoaletě, kterou proměnil v knihovnu jízdních řádů.

Adaptaci grafické románové trilogie Alois Nebel (Bílý Potok, Hlavní nádraží, Zlaté hory) upravili do filmové podoby Jaroslav Rudiš a Jaromír 99, režie se ujal Tomáš Luňák. Pro zachování výtvarného stylu předlohya zároveň k dosažení co největší míry reálnosti jsme zvolili technologii rotoscopingu, kterákombinuje hraný a animovaný film. Scéna natočená v reálu s herci je posléze překreslenaa po jednotlivých oknech animována.