Seriál Ally McBealová je dílem z pera génia jménem David E. Kelley, producenta seriálů Picket Fences a The Practice. Po jejich úspěchu dostal Kelley, vystudovaný právník, od společnosti Fox možnost produkovat Ally. U nás asi nejvíce vstoupil do...

Popis

Seriál Ally McBealová je dílem z pera génia jménem David E. Kelley, producenta seriálů Picket Fences a The Practice. Po jejich úspěchu dostal Kelley, vystudovaný právník, od společnosti Fox možnost produkovat Ally. U nás asi nejvíce vstoupil do podvědomí diváků seriálem Chicago Hope.

Děj seriálu se odehrává v právnickém prostředí, kolem mladé, ale hlavně nevyrovnané právničky Ally McBealové (Calista Flockhart), pracující v Bostonu u firmy Cage/Fish & Associates. Ally absolvovala Harvard, kde prožila velmi hlubokou lásku s Billym (Gil Bellows). Nicméně, Billy odjel do Michiganu, kde se seznámil se svou budoucí ženou Georgiou (Courtney Thorne-Smith).

Kvůli sexuálnímu obtěžování od jejího bývalého šéfa, musela opustit firmu ve které pracovala. Náhodou se potkala se svým bývalým spolužákem Richardem Fishem (Greg Germann), který jí nabídl práci. Richard chce od života tři věci: peníze, peníze a peníze... Ally byla představena ostatním právníkům, mimo jiné také ženatému Billymu... Pro Ally je velmi těžké znovu se pokusit zapomenout na jejich hluboký vztah a najít si jinou lásku. Seznamuje se s jedním mužem za druhým, ale vždy se najde něco co se pokazí...už si myslí že zůstane navěky sama.

Žije se svéráznou spolubydlící Renee Radickovou (Lisa Nicole Carson). Ally se konečně zabydlí ve svém novém zaměstnání a stává se výbornou přítelkyní Johna Cage (Peter MacNicol), podivínským Richardovým společníkem. "Piškot", jak je John přezdíván, sice netrpí tak svéráznými představami jako Ally (např. tančící mimino či proplavání kanceláří), ale se svou Úsměvovou terapií proplouvá životem, když je mu nejhůře. Každý zaměstnanec právnické firmy Cage & Fish je tak trochu zvláštní. Sekretářka Elaine Vassalová (Jane Krakowski) vynalézá "CD Manžela" pro osamělé ženy, který simuluje veškeré zvuky, jenž manžel vydává, nebo "Ledové brýle" k zkrášlení očí. Piškot má dálkové ovládání splachování toalety, protože chce mít jak sám říká "čistou mísu".

V druhé řadě dílů přichází do firmy Nell Porterová (Portia de Rossi), mladá krásná právnička s výbornou reputací. "Ledovka" - jak jí Elaine přezdívá, se zdá být chladná a vypočítavá, ale to nezastaví Johna aby se do ní nezamiloval. Nell si s sebou přivádí své staré klienty. Zejména Ling Woo (Lucy Alexis Liu), která bohatě zásobuje právnickou kancelář svými případy. Její kauzy jdou od absurdity k absurditě. V jedné epizodě zažaluje kosmetickou firmu za to, že neukázala její sestře implantované prsa, ale prsa pravá.

Díly třetí řady se točí prakticky kolem jediného tématu: sexu. Ve třetí řadě také ze seriálu odchází Billy, který umírá na krvácení do mozku (mozkový nádor). Jako náhradu za Billyho Richard přijme Marka "Zavíráka" Alberta (James LeGross).

Čtvrá řada měla v americe premiéru 23. října loňského roku. Pro čtvrtou řadu je charakteristické, že děj ani tak neurčoval scénárista David E. Kelley, ale herec Robert Downey Jr. Ten svými neustálými odchody a návraty mařil Kelleyho seriózní práci a proto čtvrtá řada nebyla zdaleka tak úspěšná, jako řady předešlé. Novými postavami byli Larry Paul (Robert Downey Jr.) a, i když jen jako host, také Jackson "vyvolávač deště" Duper (Taye Diggs).

Pátá řada měla mít v americe premiéru 22. října 2001. Vzhledem k teroristickým útokům byla premiéra posunuta o týden později. Bohužel premiérový díl sledovalo pouhých 11. miliónů diváků.

Společnost Fox se pro velký úspěch seriálu Ally McBealová rozhodla sestříhat nepoužité záběry do třicetiminutové stopáže a nazvala je zkráceně "Ally". Série čítá 10 dílů, ale v Americe prý nebyla příliš úspěšná, jelikož po 8 dílech skončila.