Snímek A.I. režiséra Stevena Spielberga, podle scénáře fenomenálního Stanleyho Kubricka vás přenese do budoucnosti. Vládne zde úžasná technika, a nabízí se dobrodružství, daleko přesahující lidskou představivost. New York Observer snímek nazval...

Popis

Snímek A.I. režiséra Stevena Spielberga, podle scénáře fenomenálního Stanleyho Kubricka vás přenese do budoucnosti. Vládne zde úžasná technika, a nabízí se dobrodružství, daleko přesahující lidskou představivost. New York Observer snímek nazval mistrovským dílem a Rolling Stone film označil za bezchybnou práci skutečného filmaře.

V budoucím světě nekontrolovatelného globálního oteplování a neuvěřitelného vědeckého pokroku se lidé o každý aspekt každodenního života dělí se sofistikovanými robotizovanými společníky, kterým říkají Mechové. Když je ale pokročilý prototyp robotického dítěte jménem David (Haley Joel Osment) naprogramován k projevování bezmezné lásky, jeho lidská rodina není připravena na následky.

David se ocitá sám v podivném a nebezpečném světě. Seznámí se s na ulici žijícím Mechou (Jude Law) a vydává se na fantastickou cestu, aby objevil tajemství své vlastní identity.

Snímek je oceňován jako „film plný vizuálních zázraků a dech beroucích zvláštních efektů….“ (Roger Ebert, Ebert & Roeper). A.I. Umělá inteligence je vizionářským a filmovým triumfem.