ACAB: Všichni policajti jsou parchanti
Typ:
film
Žánr:
akční, drama, kriminální
Délka:
112 min
Země:
Francie/Itálie, 2012
Toto akční drama bylo natočeno na motivy stejnojmenné knižní předlohy Carla Boniniho a je založeno na skutečném příběhu. Zkratka ACAB (All Cops Are Bastards - Všichni policajti jsou parchanti) byla poprvé užita roku 1970 příslušníky...

Popis

Toto akční drama bylo natočeno na motivy stejnojmenné knižní předlohy Carla Boniniho a je založeno na skutečném příběhu. Zkratka ACAB (All Cops Are Bastards - Všichni policajti jsou parchanti) byla poprvé užita roku 1970 příslušníky skinheadského hnutí v Anglii. Záhy se stala obecně známým heslem městské guerilly, a to jak v prostředí stadionů, tak i v ulicích.

Cobra, Nero a Mazinga jsou tři "parchanti ze zásahovky", kteří jsou denně konfrontováni s násilím a zvykli si tak být jeho terčem. Brutalita, které musí čelit, je odrazem chaotické společnosti ovládané nenávistí. Jejich jediným cílem je vzít spravedlnost do vlastních rukou a opětovně tak ve městě nastolit pořádek. Chtějí přimět občany k respektování pravidel, a to i za cenu použití síly.

V jednom z nejtěžších momentů svého života potkávají mladého rekruta Adriana, nového člena jejich elitní jednotky, kterého je třeba řádně vyškolit. Skrze lekce o dodržování zákonů, řádu a dokonce i násilného vymáhání práva jsou vyprávěny příběhy kontroverzní zásahové jednotky, které přinášejí unikátní pohled zevnitř. Všechny se odehrávají na pozadí několika zásadních případů pouličního násilí v současné italské společnosti - smrtí demonstranta na Summitu G8 v Janově v roce 2001 počínaje a zastřelením fotbalového fanouška policejní pistolí v roce 2007 konče.