Divadelní skupina StarKid Production, známá jako Team StarKid byla založena v roce 2009 na univerzitě v Michiganu Darrenem Crissem, Brianem Holdenem, Mattem Langem a Nickem Langem. A Very Potter Musical je divadelní záznam muzikálového...

Popis

Divadelní skupina StarKid Production, známá jako Team StarKid byla založena v roce 2009 na univerzitě v Michiganu Darrenem Crissem, Brianem Holdenem, Mattem Langem a Nickem Langem.

A Very Potter Musical je divadelní záznam muzikálového představení, pro které tato skupina zparodovala dobře známé knižní předlohy o Harry Potterovi. Harry přijíždí do Bradavic, kde spolu se svými kamarády Ronem a Hermionou čelí úkladům spolužáka Draca Malfoye a nástupu temného pána Voldemorta, který žije v symbióze s učitelem Quirrellem. To vše doplněno originálními písněmi vlastní tvorby, parodickými výstupy a ironickými vtípky na vrub středního proudu popkultury.

Úspěch tohoto počinu, který tým Starkid šířil pomocí youtube, vysoce překonal očekávání a v současné době má skupina za sebou celkově tři díly tohoto parodického muzikálu a několik jiných muzikálů, včetně startrekovské parodie Starship, volně dostupných na youtube, včetně českých titulků. Hlavní tvůrce a představitel Harryho Pottera, Darren Criss, pak díky tomu získal jednu z hlavních rolí ve sledovaném muzikálovém seriálu Glee.