90 dní bez sexu
Typ:
film
Žánr:
komedie, tv film
Délka:
107 min
Motto:
Německá komedie o posedlosti sexem, svedené nevěstě a terapii, která situaci ještě víc zkomplikuje.
Rok:
2005
Tino Köster je sympaťák, kterému neodolá žádná slečna ani paní a on toho samozřejmě využívá jak jen může, přesvědčen, že člověk má brát dary, které mu osud nadělil. Na to ostatní už mu nezbývá čas, a tak je i ve svých třiceti letech stále...

Popis

Tino Köster je sympaťák, kterému neodolá žádná slečna ani paní a on toho samozřejmě využívá jak jen může, přesvědčen, že člověk má brát dary, které mu osud nadělil. Na to ostatní už mu nezbývá čas, a tak je i ve svých třiceti letech stále studentem, což se vůbec nelíbí rodičům. Jejich jediným přáním je, aby Tino, černá ovce rodiny, konečně dostudoval a začal se více podobat svému staršímu bratrovi Stephanovi, který je jeho pravým opakem. Svědomitý, uvážlivý, s životem dokonale naplánovaným. Navíc se právě chystá oženit s energickou Ester.

Svatbu si samozřejmě Tino nemůže nechat ujít, už jen pro možnost, ulovit ve sváteční náladě další dívku. Skutečně mu okamžitě jedna z mladých žen padne do oka, a protože i ona má zjevně chuť na trochu erotiky, podaří se mu ji zlákat k milostným hrátkám pod stolem, zatímco kolem běhá Stephan a organizuje. To je ovšem chvíle, kdy se pověstné „ucho utrhne“. Ubrus se totiž najednou zvedne a přistižený Tino se od pobouřených rodičů a šokovaného bratra dozví, že kráska, se kterou si užívá je Ester. Jeho budoucí švagrová.

To už je i na něj moc a on pochopí, že potřebuje pomoc. Rozhodne se tedy svou posedlost sexem léčit a začne navštěvovat skupinové terapie ALG (což je taková obdoba anonymních alkoholiků, pro pacienty trpící nezkrotnou vášní). Cílem programu je pochopení, že jejich problém není v příliš častém, sexu, ale spíše v nedostatku lásky, úcty a přátelství. A jeho součástí také devadesátidenní sexuální půst, který by je měl naučit kontrolovat a ovládat svou chuť na sex. To je pro Tina hodně těžká zkouška.

A ještě těžší se stane v okamžiku, kdy zjistí, že stejnou skupinu se rozhodla navštěvovat také Ester. Ta je jeho přítomností stejně málo nadšená jako on tou její, oba však myslí na Stephena a jsou odhodlaní navzdory přítomnosti toho druhého terapií úspěšně projít. Nepočítali však s tím, že během společně prožitých chvil do sebe opravdu zamilují.