32A
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
85 min
Země:
Irsko, 2007
Třináctiletá Maeve se už necítí jako dítě, ale ještě není ženou. Zajímají ji podprsenky a každou chvíli si je zkouší nebo je pozoruje na druhých. Většinu tráví času se svým třemi kamarádkami, které jsou rovněž posedlé ženským světem. Nacházejí...

Popis

Třináctiletá Maeve se už necítí jako dítě, ale ještě není ženou. Zajímají ji podprsenky a každou chvíli si je zkouší nebo je pozoruje na druhých. Většinu tráví času se svým třemi kamarádkami, které jsou rovněž posedlé ženským světem. Nacházejí se v "mezičase" svého života, v období poznávání, v němž je vše nové a poprvé. Zdá se, že v irském Dublinu v roce 1979 řeší dívky stejné věci jako jejich vrstevnice kdekoliv jinde. Kamarádky Ruth, Claire a Orla mají už zkušenosti s kluky, Maeve na první milostný zážitek netrpělivě čeká. Když se zamiluje do školního idolu, na nějaký čas zapomene na všechny kolem. Aniž by to tušila, čeká ji velká životní lekce o přátelství. Bude po ní trochu moudřejší?

Částečně autobiografický film režisérky Marian Quinnové vypráví o dívčím dospívání s pochopením a humorem. Její citlivé vedení herců a smysl pro detail pomohly vytvořit malý filmový klenot, který okouzluje svojí atmosférou a pravdivostí. Hereckým objevem je zde Ailish McCarthyová v roli mladé Maeve. Kromě přesvědčivých hereckých výkonů zdobí tento komorní snímek skvělá kamera a hudba.