3000 mil na útěku
Typ:
film
Žánr:
thriller, komedie, akční, drama, kriminální
Délka:
125 min
Motto:
Z parťáka se vyklubal zrádce, z balíku peněz hra na kočku a myš. Kevin Costner stíhá Kurta Russella napříč USA.
Země:
USA, 2001
„Týden Elvise Presleyho“ je v plném proudu a ulice Las Vegas jsou zaplaveny dvojníky krále rokenrolu. Pět Elvisů, má ovšem v pouzdrech místo kytar zbraně. Michael (Kurt Russell) se svým někdejším spoluvězněm Murphym (Kevin Costner) dokonale...

Popis

„Týden Elvise Presleyho“ je v plném proudu a ulice Las Vegas jsou zaplaveny dvojníky krále rokenrolu. Pět Elvisů, má ovšem v pouzdrech místo kytar zbraně. Michael (Kurt Russell) se svým někdejším spoluvězněm Murphym (Kevin Costner) dokonale naplánovali vyloupení casina, ale když nakonec se 3 miliony dolarů opouštějí v helikoptéře město, zůstává za nimi zničený hotel a hromada mrtvol. Díky Murphyho brutalitě se chytrá loupež změnila ve zběsilou přestřelku.

Navíc se Murphy rozhodne zradit své komplice a veškerý zisk shrábnou pro sebe. Michael se však zabít nenechá, zmocní se lupu a společně se svou náhodnou společnicí Cybil (Courteney Cox) i jejím desetiletým synem se vydává napříč Spojenými státy, aby u překupníka ukradené miliony vypral. V jeho stopách se vydává nejen policie, ale i Murphy toužící po svých penězích a hlavně po pomstě.