Komediální seriál ze zákulisí celoplošné televizní stanice vás pobaví, ale ne za každou cenu. Některé situace jsou úsměvné, pár i k zamyšlení. Šéfscenáristka Liz Lemonová (Tina Fey) má na krku dost svérázné zaměstnance - úchylné existence,...

Popis

Komediální seriál ze zákulisí celoplošné televizní stanice vás pobaví, ale ne za každou cenu. Některé situace jsou úsměvné, pár i k zamyšlení. Šéfscenáristka Liz Lemonová (Tina Fey) má na krku dost svérázné zaměstnance - úchylné existence, bolestíny, primadony, individualisty. A také fiktivní zábavní pořad Vyšší dívčí, který se vysílá živě. Liz si někdy připadá jako vedoucí blázince nebo ředitelka mateřské školky. To ale netuší, co se na ni chystá. Přichází nový a značně nevyzpytatelný programový ředitel Jack Donaghy. Nikdo neví, co od něho může čekat! Liz z toho prostě a jednoduše šílí. Tohle nemůže fungovat! Ani to však ještě není všechno. Kromě osobních trablů bude zanedlouho nucena krotit ulítlého černošského komika Tracyho Jordana, což bude ta pravá zkouška ohněm!

Seriál vyhrál 14 cen Emmy (včetně té za nejlepší komediální seriál roků 2007, 2008 a 2009) a 5 Zlatých glóbů (mj. za nejlepší komediální seriál), nejčerstvěji pak 17.1. 2010 získal Alec Baldwin Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon v komediálním seriálu.