30 dní dlouhá noc
Typ:
film
Žánr:
thriller, horor
Délka:
113 min
Motto:
Film byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové miniserie Steva Nilese a Bena Templesmithe.
Rok:
2007
Na nejsevernějším cípu Ameriky leží městečko Barrow. Každou zimu toto nehostinné místo na 30 dnů ovládne tma, mráz a samota. Letošní zima však přinese i smrt. A Oni se blíží rychle. Překračují zamrzlou tundru a cestou odřezávají komunikace a...

Popis

Na nejsevernějším cípu Ameriky leží městečko Barrow. Každou zimu toto nehostinné místo na 30 dnů ovládne tma, mráz a samota. Letošní zima však přinese i smrt.

A Oni se blíží rychle. Překračují zamrzlou tundru a cestou odřezávají komunikace a únikové cesty. Obyvatelé městečka Barrow nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Nekonečná noc a nekonečná zásoba krve a masa. V mrazivém vzduchu se vznáší jen strach a naděje se vypařuje tak rychle, jak na sněhu stydnou rozsápaná těla. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy?