Dale vyrůstal u otce, který jezdil závody jen kvůli živobytí. Pro svého syna si přál lepší osud, ale když mladík odešel kvůli závodění ze střední školy, předal mu své zkušenosti a naučil ho všemu, co uměl. Mladík se chtěl dostat až na špičku a...

Popis

Dale vyrůstal u otce, který jezdil závody jen kvůli živobytí. Pro svého syna si přál lepší osud, ale když mladík odešel kvůli závodění ze střední školy, předal mu své zkušenosti a naučil ho všemu, co uměl. Mladík se chtěl dostat až na špičku a jeho agresivní způsob jízdy mu získal nejen fanoušky, ale vysloužil si i kritiku. Hluboce se ho dotkla smrt jeho přítele, závodníka Neila Bonnetta, zhroutila se mu dvě manželství, až třetí žena Tereza měla pochopení pro jeho život plný nebezpečí.

Film vypráví i o Daleově vztahu k dětem - syna Kerryho z prvního manželství neviděl od pěti let a znovu se setkali teprve poté, co ho dospívající chlapec znovu vyhledal. A stejně jako jeho otec, i Dale předal všechny zkušenosti svému synovi Daleovi juniorovi, který podobně jako kdysi on nechal studií, jen aby mohl jezdit.