Jack Bauer nyni jako příležitostný dělník v ropné rafinerii pod svým falešným jménem Frank Flynn. Jack má od Diany Huxley, svobodné matky, která žije se svým synem Derekem, pronajatý pokoj někde poblíž Los Angeles. Prezident Logan má tento den...

Popis

Jack Bauer nyni jako příležitostný dělník v ropné rafinerii pod svým falešným jménem Frank Flynn. Jack má od Diany Huxley, svobodné matky, která žije se svým synem Derekem, pronajatý pokoj někde poblíž Los Angeles.

Prezident Logan má tento den podepsat antiteroristickou spojeneckou smlouvu s ruským prezidentem Yuri Suvarovem. Tato smlouva byla pravděpodobně motivem pro ruské (pravděpodobně čečenské) teroristy, kteří byli zodpovědní za většinu událostí v této řadě. Teroristé pod vedením Vladimira Bierka věřili, že tato smlouva jenom zvětší utrpení jejich lidí.

Později bylo zjištěno, že události tohoto dne byly součástí ohromné vládní konspirace. Prezident Charles Logan, náčelník štábu Walt Cummings, bývalý ředitel CTU Christopher Henderson a skupina záhadných lidí, vedených svým šéfem Grahamem, ti všichni byli zapleteni do tohoto spiknutí. Jejich plán spočíval v tom, že chtěli nechat uvolnit nervový plyn na teroristické základně, aby tak ospravedlnili americkou přítomnost ve Střední Asii a zajistili tak dostatečný přísun ropy. Bývalý prezident David Palmer však zjistil o co usilují a pokusí se je zastavit, a tak ho nechají zabít a zločin hodí na Jacka.