17 dívek
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
86 min
Motto:
Jedna za všechny, všechny za jedno. Hromadné těhotenství na střední škole.
Země:
Francie, 2011
Článek v Time Magazine, nazvaný „Těhotenský Boom v Gloucester High“, byl prvním, který odhalil unikátní skandál – během jednoho období otěhotnělo naráz více než tucet středoškolských studentek z Gloucesteru. První, kdo tento trend zpozoroval,...

Popis

Článek v Time Magazine, nazvaný „Těhotenský Boom v Gloucester High“, byl prvním, který odhalil unikátní skandál – během jednoho období otěhotnělo naráz více než tucet středoškolských studentek z Gloucesteru. První, kdo tento trend zpozoroval, byla školní zdravotní sestra. Příběh dívek tak začal plnit titulní stránky národních novin a stal se předmětem mnoha talk show a investigativních televizních reportáží.

Provokativní debut je portrétem skupiny znuděných puberťaček, které uzavřou nezvratnou dohodu. Když Camille náhodně otěhotní, podnítí své kamarádky a spolužačky, aby ji následovaly. Je jen otázkou času, než 17 dívek najde vhodné „dárce spermatu“ a způsobí tak vlnu pozdvižení v jinak poklidných vodách přímořského městečka.

Snímek 17 dívek byl v roce 2011 promítán na Mezinárodním filmovém festivalu v Bratislavě, kde získal ocenění Studentské poroty a zároveň byl nominován na hlavní cenu Grand Prix. Nominace na prestižní cenu César za nejlepší filmový debut a cenu Zlatý Zenit ze Světového filmového festivalu v Montrealu jen dotvrzují dobrou volbu tématu i řemeslně zpracovaný snímek autorského a režisérského dua Daniel a Muriel Coulinových.