16 bloků
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, kriminální
Délka:
105 min
Motto:
Mezi životem a smrtí je tenká hranice jak pro newyorské policisty, tak i pro jejich svědky.
Země:
USA/Německo, 2006
Jack Mosley (Bruce Willis), detektiv newyorské policie, dostane jednoduchý úkol. Zajistit převoz bezvýznamného zlodějíčka Eddieho Bunkera (Mos Def) z policejní stanice k výslechu k soudu. Ten se nachází pouhých 16 bloků odsud. Jack není zrovna...

Popis

Jack Mosley (Bruce Willis), detektiv newyorské policie, dostane jednoduchý úkol. Zajistit převoz bezvýznamného zlodějíčka Eddieho Bunkera (Mos Def) z policejní stanice k výslechu k soudu. Ten se nachází pouhých 16 bloků odsud.

Jack není zrovna ve formě. Za léta strávená v policejních řadách dospěl k jisté netečnosti a jeho krédem je příliš na sebe neupozorňovat. Nemá chuť zabývat se nějakým floutkem, který je ve vězení každou chvíli. Eddie je ale muž odhodlaný změnit svůj život. Stále hledá znamení, jenž ho přivedou na lepší cestu. Jack ale dobře ví, že lidé se jen tak nemění. Naloží Eddieho do vozu a uhání ulicemi ranního New Yorku. Nevšimne si ale, že jsou celou dobu sledováni. Když na chvíli zastaví, ocitne se Eddie tváří v tvář daleko většímu problému.

Někdo mu míří nabitou pistolí přímo na hlavu. Jack přivolá posily. Na místo dorazí jako první specialista na vraždy Frank Nugent (David Morse) se svým týmem. Eddie najednou zbledne. Jeden z mužů Nugentova týmu je člověk, proti kterému má svědčit. Během chvilky se z Jackovy malé vyjížďky do města stane hrůzostrašná noční můra. Zločinci, kteří usilují o Eddiho smrt jsou ve skutečnosti policisté.