14 kilometrů
Typ:
film
Žánr:
drama, dokumentární
Délka:
95 min
Země:
Španělsko, 2007
Krátká vzdálenost dělící Afriku od Evropy představuje pro mnohé nepřekonatelnou bariéru v cestě za štěstím. Španělské drama podle skutečných událostí.V roce 2003 odjel španělský dokumentarista Gerardo Olivares do africké pouště Ténéré natáčet...

Popis

Krátká vzdálenost dělící Afriku od Evropy představuje pro mnohé nepřekonatelnou bariéru v cestě za štěstím. Španělské drama podle skutečných událostí.

V roce 2003 odjel španělský dokumentarista Gerardo Olivares do africké pouště Ténéré natáčet snímek o karavanách přepravujících sůl. Ocitl se tak na hlavní imigrační trase, po které každým dnem proudí stovky Afričanů, snících o lepším životě. Nákladní auta přetížená lidmi směřují na sever do Alžírska a Maroka, odkud se imigranti pokoušejí doplavit do vysněné Evropy. Velká část těchto lidí při nebezpečné a náročné cestě beze stopy mizí.

Inspirován jejich příběhy natočil Olivares svůj druhý hraný film. Příběh tří mladých Nigerijců, prchajících před chudobou a násilím, ukazuje příčiny situace, jejíž důsledky v těchto dnech otřásají Evropou.