Mick St. John nikdy nechtěl být upírem. Byl změněn proti své vůli o svatební noci svou manželkou, o které nevěděl, že je upír. Nyní pracuje jako soukromý vyšetřovatel a to mu dává možnost napravit alespoň něco ze svých předešlých činů, které léta...

Popis

Mick St. John nikdy nechtěl být upírem. Byl změněn proti své vůli o svatební noci svou manželkou, o které nevěděl, že je upír. Nyní pracuje jako soukromý vyšetřovatel a to mu dává možnost napravit alespoň něco ze svých předešlých činů, které léta tíží jeho svědomí. Nevysává už lidi, krev získává z krevní banky, nebo přes své kontakty v nemocnici. Snaží se být co nejméně nápadný a zachovat tak existenci upírů v tajnosti.

Když před 22 lety zachránil unesenou čtyřletou holčičku, netušil, jak to změní jeho život. Jak dívka rostla, Mick zůstával nespatřen poblíž pro případ, že by někdy znovu potřebovala jeho pomoc. Z malé holčičky zatím vyrostla kurážná reportérka Beth Turner, která pracuje pro internetové zpravodajství Buzz Wire. Svůj strašný zážitek z dětství se jí podařilo potlačit, ale možná právě proto jí přitahují morbidní a hrůzné zločiny. Když začne dělat reportáže v terénu, potká se jednoho dne na místě činu s Mickem St. Johnem. Atraktivní soukromý detektiv se ukáže jako užitečný spojenec při práci na reportážích a vznikne tak zvláštní pracovní vztah. Jako každá správná reportérka, Beth je zvědavá a inteligentní, takže netrvá dlouho a objeví Mickovu pravou identitu.

Místo aby od něho utekla, je z neznámého důvodu k Mickovi skoro magicky přitahována, aniž by věděla proč. Netuší, že to byl on, kdo jí před léty zachránil, ale přesto v něm nevidí nesmrtelné monstrum. Postupně začíná objevovat tajemství života upírů a Mick po mnoha letech znovu najde člověka, kterému může důvěřovat. Je jen otázkou času, kdy jejich pracovní vztah začne přerůstat v něco víc, než jen profesionální spolupráci. Jak se ale může vyvíjet vztah mezi nesmrtelným upírem a smrtelnou ženou? Jednoduše řečeno, velmi komplikovaně.