Mladá Američanka Lola (Laura Ramsey) touží po kariéře břišní tanečnice, a když se dostane do Káhiry, kam přiletí za svým přítelem, vydává se po stopách slavné egyptské tanečnice Ismanah. Chce ji totiž požádat, aby ji zasvětila do svého...

Popis

Mladá Američanka Lola (Laura Ramsey) touží po kariéře břišní tanečnice, a když se dostane do Káhiry, kam přiletí za svým přítelem, vydává se po stopách slavné egyptské tanečnice Ismanah. Chce ji totiž požádat, aby ji zasvětila do svého umění.

Hrdince francouzsko-kanadského komediálního dramatu Lole je pětadvacet a touží po jediném - stát se břišní tanečnicí. Kvůli tomu se přestěhovala z rodného Wisconsinu do New Yorku, ale místo oslnivé kariéry dělá nudnou práci a jedinou příležitostí je pro ni vystupování ve striptýzovém klubu. Jednou jí kamarád ze sousedství, egyptský gay Yuseff, promítne staré video z vystoupení svůdné břišní tanečnice Ismanah, jež bývala proslulou egyptskou hvězdou.

Zanedlouho se Lola setká s pohledným Zachem z bohaté egyptské rodiny, který studuje ve Spojených státech. Přeskočí mezi nimi jiskra a dívka se rozhodne odletět za svým milým do Káhiry. Mladík tím sice není nadšen, ale ona propadne kouzlu tohoto velkoměsta a rozhodne se najít Ismanah. Chce ji požádat, aby jí dávala lekce, a přitom odhalí nejen tajemství orientálních tanců, ale také minulost slavné tanečnice. V hlavní roli Laura Ramseyová, režii má Nabil Ayouch.