Vrtěti ženou
Typ:
film
Žánr:
komedie, historický, romantický
Délka:
100 min
Země:
Anglie/Francie/Německo/Lucembursko, 2011
Tato dobová komedie se odehrává ve viktoriánské Anglii. Film vypráví příběh Mortimera Granvilleho (Hugh Dancy), mladého lékaře, kterému vadí, jak většina nemocnic ignoruje nejnovější teorie o výzkumu bakterií a nadále léčí pacienty pomocí pijavic...

Popis

Tato dobová komedie se odehrává ve viktoriánské Anglii. Film vypráví příběh Mortimera Granvilleho (Hugh Dancy), mladého lékaře, kterému vadí, jak většina nemocnic ignoruje nejnovější teorie o výzkumu bakterií a nadále léčí pacienty pomocí pijavic a pouštěním žilou. Když ho vyhodí z posledního místa, protože na toto téma promluví, skončí jako zaměstnanec Dr. Roberta Dalrympleyho (Jonathan Pryce) v jeho soukromé praxi.

Dr. Dalrympley se specializuje na léčbu žen, které trpí "hysterií" a přicházejí k lékaři, aby se jim ulevilo. Dalrympley spolu se svým nejlepším přítelem (Rupert Everett) vytvoří nástroj (vibrátor), který těmto ženám umožňuje dosáhnout vytouženého úlevy daleko rychleji. Aby se to celé ještě zkomplikovalo, Mortimer se zamiluje do feministicky založené Charlotty (Maggie Gyllenhall) - ženy s pevnou vůlí, která je ovšem dcerou lékaře Dalrympleyho.