Liz McCannová je svobodná matka desetiletého Masona a úspěšná obchodnice s nemovitostmi. Stejně jako kdysi její otec Jack Travers je typická workoholička a nezbývá jí téměř žádný čas, který by mohla strávit s Masonem, což chlapec těžce nese....

Popis

Liz McCannová je svobodná matka desetiletého Masona a úspěšná obchodnice s nemovitostmi. Stejně jako kdysi její otec Jack Travers je typická workoholička a nezbývá jí téměř žádný čas, který by mohla strávit s Masonem, což chlapec těžce nese. Obzvlášť nyní, kdy se blíží Vánoce, které Liz považuje pouze za zbytečné zdržení obchodů, i když jich umí při jednáních bravurně využít. Dokáže totiž o Vánocích krásně mluvit, když jde o to prodat dům.

Navzdory její nechuti k svátkům se Masonovi podaří přemluvit ji k návštěvě dědečka Jacka, který se nedávno přestěhoval do malého městečka Cesmínov (Hollyville), které ani není na mapě. Jack jim cestu podrobně popsal, a přestože se jeho pokyny snažili řídit, dlouho nemohli městečko najít. Až pak Mason zahlédne něco mezi stromy, a když se jde podívat, vidí ho ukryté v malém údolí. Protože mají porouchané auto, musí dojít pěšky. Vzápětí překvapená Liz zjistí, že její otec, dřív zámožný bankéř, pracuje jako kuchař v místním bistru, je šťastný a doma má obrovský vánoční stromek. Na rozdíl od Liz je z něj Mason nadšený stejně jako z vánoční atmosféry, která doslova ovládá celé městečko. Liz je tím vším naopak otrávená a má radost jen z toho, že jí sympatická Roxie slíbí opravit auto co nejdřív. Mezitím si Mason vychutnává pohodový a Vánocemi prodchnutý život. Začíná tušit, že tu jde o víc než jen o dodržování tradic a že v tom všem hraje důležitou roli zejména záhadná továrna NP Enterprises.

Zatímco se snaží odhalit její tajemství, Liz udiveně sleduje otce, který nyní žije poklidně, a když se Liz snaží pokračovat v obchodech alespoň prostřednictvím mobilu, dokonce ji přesvědčuje, že by měla dát svému životu nový smysl. Pomáhá mu s tím nejen Mason, ale také majitel kavárny Kevin O'Reilly, který stejně jako Jack objevil Cesmínov, když se jeho život ocitl v krizi. Podaří se jim to? A jakou roli sehraje tajemství NP Enterprise?