Will Kane se probudil do dne, který má zcela změnit jeho život. Právě dnes se má totiž oženit se svou snoubenkou, kvakerkou Amy, a kromě toho se současně vzdát své funkce šerifa bdícího nad dodržováním zákona v městečku Hadleyville. Will jen...

Popis

Will Kane se probudil do dne, který má zcela změnit jeho život. Právě dnes se má totiž oženit se svou snoubenkou, kvakerkou Amy, a kromě toho se současně vzdát své funkce šerifa bdícího nad dodržováním zákona v městečku Hadleyville. Will jen velmi neochotně odevzdá odznak a vzdá se svých povinností, přestože slíbil Amy, že si najde bezpečnější práci a na nový život po jejím boku se těší. Jenže krátce poté, kdy se vzdá funkce šerifa, dorazí špatné zprávy. Kriminálník a pistolník Frank Miller, kterého Will před lety chytil a dostal za mříže, byl po amnestii propuštěn z vězení.

Přísahal Willovi pomstu, nyní se vrací do města s odhodláním splnit svou přísahu. A co je horší. Není sám. Spolu s ním má vlakem, který do Hadleyville dorazí v pravé poledne, přijet celá banda pistolníků. Will se obrátí s prosbou o podporu na starostu i ostatní občany města, které dlouhé roky chránil se zbraní v ruce, dočká se však odmítavé odpovědi. Nikdo nechce Willovi pomoci a zaplést se do blížícího se střetnutí. Někteří Willovi radí, aby rychle odjel z města, Amy souboj z náboženských důvodů odmítá a když se Will nehodlá vzdát, opustí ho, protože se nehodlá stát vdovou ve svůj svatební den. Nedokáže mu pomoci ani jeho bývalý zástupce Harvey Pell a ve Willovu šanci na přežití nevěří ani jeho bývalá milenka Even Helen Ramirez, která dala později přednost Franku Millerovi. Čas neúprosně běží a poledne se blíží. A přesto Kane nedokáže nechat město, které pomáhal chránit, na pospas přijíždějícím pistolníkům.