Účastníci zájezdu
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
113 min
Motto:
komedie podle bestselleru Michala Viewegha...
Země:
Česká Republika, 2006
Komedie podle románu a scénáře nejpopulárnějšího současného českého spisovatele Michala Viewegha navazuje na úspěch Románu pro ženy, který se stal nejúspěšnějším filmem roku 2005. Na dovolenou autobusem k Jadranu vyráží náhodná skupinka...

Popis

Komedie podle románu a scénáře nejpopulárnějšího současného českého spisovatele Michala Viewegha navazuje na úspěch Románu pro ženy, který se stal nejúspěšnějším filmem roku 2005.

Na dovolenou autobusem k Jadranu vyráží náhodná skupinka cestujících. Najdeme mezi nimi sympatickou Jolanu, její rodiče, jejichž partnerství léty dospělo k stereotypu, šarmantní stárnoucí dámy Helgu a Šarlotu, hvězdou zájezdu je Max, zpěvák a sexy idol, který si chce od erotických dobrodružství odpočinout s kamarády - gayi,. Průvodkyně Pamela, blondýna s růžovými brýlemi se rozhodla „vytvořit z nich správnou partu.“ Oni se však vidí poprvé v životě!

Během cesty a pobytu u moře na všechny čeká řada komických, ale i absurdních situací, v nichž se lidé ukazují odhaleni, a to nejen do plavek. Přátelství, překvapivá setkání, letní milostná vzplanutí i divoké prázdninové vášně se odrážejí v příběhu plném humoru a jemné vieweghovské ironie.