Druhá řada zábavní televizní show Tvoje tvář má známý hlas se začala vysílat na TV Nova v neděli 4. září 2016 a skončila v neděli 20. listopadu 2016. V roli moderátora opět účinkoval Ondřej Sokol. V porotě zasedli Jakub Kohák, Janek Ledecký a...

Popis

Druhá řada zábavní televizní show Tvoje tvář má známý hlas se začala vysílat na TV Nova v neděli 4. září 2016 a skončila v neděli 20. listopadu 2016. V roli moderátora opět účinkoval Ondřej Sokol. V porotě zasedli Jakub Kohák, Janek Ledecký a Jitku Čvančarovou vystřídala účastnice první řady Iva Pazderková, čtvrtým členem poroty byl vždy speciální host.

Druhou řadu vyhrál herec Jan Cina.

Formát
Každý ze soutěžících si v každém kole vylosuje jednu známou osobnost, kterou v následujícím týdnu napodobí. Slouží jim k tomu profesionální tým maskérů, tanečníků a odborníků na zpěv a herectví. Jejich úkolem je napodobit ji tak, aby zaujala porotu, která na konci večera rozdá body od 1 až po 8. Soutěžící, který má za večer nejvíce hlasů, vyhraje a přiděluje 25 000,- Kč libovolné charitativní společnosti. V případě remízy rozhoduje porota. O vítězi také rozhodují sami soutěžící, jelikož každý z nich má ještě pět speciálních bodů, které uděluje jednomu ze svých kolegů.

Body se průběžně sčítají až do konce jedenáctého kola - semifinále, kdy čtyři účinkující s nejvyššími počty hlasů postoupí do finále. O celkovém vítězi rozhodne porota ve finálovém kole. Vítěz obdrží 150 000,- Kč a předá je libovolné charitě.