Tady hlídám Já je rodinným filmem pro všechny generace, který navazuje na tradičně žánrově úspěšné české komedie. Jeho posláním nemá být pouze dobře pobavit diváka, ale otevřít v něm i emocionální rovinu chápání mezilidských vztahů. Má ukázat i...

Popis

Tady hlídám Já je rodinným filmem pro všechny generace, který navazuje na tradičně žánrově úspěšné české komedie. Jeho posláním nemá být pouze dobře pobavit diváka, ale otevřít v něm i emocionální rovinu chápání mezilidských vztahů. Má ukázat i to, jak se dítě může cítit ve společnosti osamoceně, i když navenek o něj jeho blízcí velice kvalitně pečují.

Hlavní linie filmu vypráví příběh Kačenky a jejího psa Huga. Hugo je jezevčík, kterého Kačence pořídil dědeček Mojmír. On je jako jediný přesvědčen o tom, že jeho vnučka nepotřebuje „prášky na hlavu“, ale jen dobrého kamaráda. Jinými slovy, Mojmír „objevil“ prospěšnost canisterapie. Osmiletá Kačenka totiž trpí syndromem ADHD (porucha soustředění a hyperaktivita projevující se v podobě nepozornosti, roztěkanosti, zapomnětlivosti, neustálého pohybu, takže se dítě může okolí jevit jako zlobivé a nevychované). Hugo je její ochranář, je zdrojem napětí i uvolnění a v neposlední řadě i rozdmýchávačem komických situací.