Will je forenzní (soudní) psychiatr, který vidí to, co normální člověk nevidí. Připojuje se k týmu poté, co mu Helen Magnus nabídne místo. Společně, Helen, Will, Ashley a jejich technik Henry, využívají kombinaci instinktů, medicíny a...

Popis

Will je forenzní (soudní) psychiatr, který vidí to, co normální člověk nevidí. Připojuje se k týmu poté, co mu Helen Magnus nabídne místo. Společně, Helen, Will, Ashley a jejich technik Henry, využívají kombinaci instinktů, medicíny a nejmodernější technologie k nalezení tvorů, které číhají v koutech naší civilizace.

V Sanctuary hrají: Amanda Tapping jako Dr. Helen Magnus (Stargate SG-1), Robin Dunne jako Dr. Will Zimmerman (Dawsonův svět), Emilie Ullerup jako Ashley (jPod), Christopher Heyerdahl jako zlozvěstný John Druitte (Stargate Atlantis) a Ryan Robbins jako Henry Foss (Battlestar Galactica).

První série je také hrdě připisována za průkopníka nové techniky a technologie v televizní produkci.

Tento Sci-fi seriál se jako první natáčel na tzv. Green screen, na které se mohly vytvářet vizuální efekty. Tato série byla také jako první v Severní Americe natočena na RED kameře – digitální systém, který zachytí obraz na čtyřnásobek s vysokým rozlišení fotoaparátu, což má za následek lepší televizní obraz.

Na tento seriál byly nalákány i hvězdy ze Stargate a Stargate Atlantis. Do tvůrčího týmu patří Damian Kindler (výkonný producent a spisovatel), Amanda Tapping (výkonná producentka a protagonistka Helen Magnus) a Martin Wood (výkonný producent a režisér). Kromě toho, Sam Egan patří mezi výkonné producenty a spisovatele společně s Johnem Smithem (Stargate a SGA) a Keith Beedie jako výkonní producenti.

V druhé řadě seriálu se k týmu přidá Agam Darshi jako Kate Freelander a nahradí tak Ashley Magnus. Objeví se také pár známých herců - Např. Michael Shanks (Stargate SG-1).

Syfy channel objednal čtvrtou řadu, která bude mít (pouze) 13 dílů.