Dramatický kriminální seriál byl natočen na základě skutečných případů podle knih antropoložky a spisovatelky Kathy Reichsové, kterou v seriálu představuje Emily Deschanelová. Coby soudní antropoložka doktorka Temperance Brennanová pracuje v...

Popis

Dramatický kriminální seriál byl natočen na základě skutečných případů podle knih antropoložky a spisovatelky Kathy Reichsové, kterou v seriálu představuje Emily Deschanelová.

Coby soudní antropoložka doktorka Temperance Brennanová pracuje v Jeffersonově institutu, ve volném čase píše romány a především pomáhá s řešením složitých případů FBI. Úzce spolupracuje s agentem Seeley Boothem, který ji nazývá přezdívkou „Kůstka“. Temperance Brennanová je naprosto racionálně uvažující žena, která dokáže vyčíst stopy v kostech obětí, na něž běžné metody nestačí, ať jsou jakkoli staré nebo poničené.

V tom jí také zdatně pomáhá její tým z laboratoře: svérázná Angela Montenegrová, která přišla na jedinečný způsob jak převést místo činu do počítače a trojrozměrně ho na obrazovce zobrazit; Zack Addy, mladý asistent, zázračné dítě, jehož vysoké IQ mu ve skutečnosti brání dokončit řadu doktorátů, do nichž se pustil; „bručoun“ doktor Jack Hodgins, odborník na hmyz, výtrusy, spory a minerály; a doktor Daniel Goodman, impozantní ředitel laboratoře. V mezičase byla do týmu jmenována jako šéfka ještě Camille Saroyanová, což zpočátku přinášelo „Kůstce“ i ostatním členům týmu potíže a nedorozumění; postupně se s ní ale tým sžívá. Navíc jde o bývalou přítelkyni agenta Bootha, což zřejmě Brennanové vadí, ačkoli si to sama zatím není schopná přiznat. Mezi Brennanovou a Boothem totiž existuje od počátku jakési záhadné vlnění, které se oba snaží potlačovat.

Ale i téměř každý z týmu skrývá svého „kostlivce ve skříni“, své malé tajemství z minulosti…