Do kin se vrací asi nejrychlejší akční série současnosti. V první kapitole jsme poznali odvrácenou tvář Los Angeles a zběsilé honičky v jeho nočních ulicích, ve druhém díle jsme se seznámili se šílenými jezdci z floridského Miami a teď se Rychle...

Popis

Do kin se vrací asi nejrychlejší akční série současnosti. V první kapitole jsme poznali odvrácenou tvář Los Angeles a zběsilé honičky v jeho nočních ulicích, ve druhém díle jsme se seznámili se šílenými jezdci z floridského Miami a teď se Rychle a zběsile přesuneme do japonské metropole Tokia, kde se naučíme driftovat - rozpálit auto na co nejvyšší rychlost, v pravý okamžik dupnout na brzdu a nádherně se "smeknout".

Absolutní outsider Sean Boswell (Lucas Black) vidí v nelegálních automobilových závodech jediný způsob jako utéct před tíživou realitou světa sešněrovaného konvencemi a nesmyslnými zákazy. Tím si ovšem proti sobě poštve řadu oficiálních autorit, které ho po jednom velmi nepříjemném karambolu chtějí poslat do vězení. Aby se Sean této nepříjemnosti vyhnul, odjíždí do Tokia žít ke svému příbuznému. Jenže tady se cítí ještě hůř, protože mu tu cbybí jeho největší koníček. Pak ale pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik, a nálada a problémy jsou zpátky. Bohužel několikanásobně větší, než jaké měl doma. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii Jakuzu, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko.

"Když se v kinech objevil první díl, studoval jsem filmovou školu a pamatuju se, jak ho vyprodané kino prožívalo a jak se sálem šířila ta energie. Tohle jsem chtěl napodobit a přitom vytvořit úplně nový příběh, který si fanoušci akce a rychlosti znovu užijí," říká režisér Justin Lin. Kvůli tomu zlikvidovali tvůrci desítky vyšperkovaných tunningových aut a obsadili film mladými hvězdičkami, z nichž energie přímo sálá. Všichni navíc museli absolvovat náročný trénink za volantem.

"Jsem závislý na adrenalinu, a když mi dali klíče k "Zetku" (ultramoderní model Nissanu) a řekli mi, abych zničil tolik pneumatik, kolik jen dokážu, byl jsem ve svém živlu. Museli mě z tratě vyhánět," vzpomíná na přípravu před natáčením herec Zachery Ty Bryan. V českých kinech vidělo oba předchozí díly bezmála 300.000 diváků.