Rozchod!
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama, romantický
Délka:
106 min
Motto:
Rozejděte se v pokoji...
Země:
USA, 2006
Romantická komedie Rozchod! začíná přesně tam, kde většina podobně žánrově laděných filmů končí. On a ona se potkali, zamilovali se do sebe až po uši a našli si společné hnízdečko, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. což by mohli, kdyby se...

Popis

Romantická komedie Rozchod! začíná přesně tam, kde většina podobně žánrově laděných filmů končí. On a ona se potkali, zamilovali se do sebe až po uši a našli si společné hnízdečko, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. což by mohli, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stane jedna z mnoha banálních hádek, které provázejí sto procent partnerských vztahů. Na jejím konci se Brooke (Jennifer Aniston) a Gary (Vince Vaughn) rozhodnou, že se každý vydá vlastní cestou. Potíž je v tom, že nádherný byt, který si pořídili a zařídili, patří jim oběma a ani jeden nemá vůli se z něj vystěhovat.

V tu chvíli se rozjíždí velmi zábavný souboj pohlaví, který má prostřednictvím kamarádů, nastrčených podivínů a menších i větších ústrků dostat toho druhého z bytu. To nebude ani trochu jednoduché, zvlášť když si při vzájemném rafinovaném schovávání spodního prádla a během hlasitých večírků, které pořádají ve chvíli, kdy chce ten druhý urputně spát, postupně uvědomí, že jim nejde ani tak o byt jako o bývalého partnera.

Hvězda seriálu Přátelé Jennifer Aniston a asi nejpopulárnější komik americké současnosti Vince Vaughn (Buď v klidu, Nesvatbovi) se ve vzájemné nevraživosti svých postav vyžívali natolik, že to po skončení natáčení dali dohromady a v současné době zařizují společné bydlení v Chicagu. Vzhledem k tomu, že tentokrát to bude naostro, nikoliv pod vedením zkušeného komediálního režiséra Peytona Reeda (Kašlu na lásku), může to dopadnout jakkoliv.

Pokud jde o finále jejich filmové romance, není ani tak důležité, jestli se oba doberou k definitivnímu rozchodu nebo k opětovnému shledání, jako cesta, po které se za ním vydávají. Ta je plná třaskavého humoru, situačního i slovního, díky němuž žádný divák nezůstane neutrální a bude jednomu z hrdinů nepokrytě fandit. Že bude výběr favorita záviset především na divákově pohlaví, asi není třeba dodávat.