Řezník, kněz a prostitutka
Typ:
film
Žánr:
komedie, fantasy
Délka:
95 min
Motto:
Kdysi ji požádal o ruku. Teď jí tu ruku uřízl.
Země:
USA, 2000
Co se stalo, když Woody Allgn přeřízl Sharon Stonaovou? Když řezníku Texi Cowleymu (Woody Allen) došla trpělivost s tím, jak důkladně zná jeho manželku (Sharon Stone) každý muž v okolí, využil svou zručnost z práce a poté, co ji přepůlil...

Popis

Co se stalo, když Woody Allgn přeřízl Sharon Stonaovou?

Když řezníku Texi Cowleymu (Woody Allen) došla trpělivost s tím, jak důkladně zná jeho manželku (Sharon Stone) každý muž v okolí, využil svou zručnost z práce a poté, co ji přepůlil motorovou pilou, naporcoval ji na malé kousky a ty zakopal po širokém okolí. Jeden přitom ale poblíž malého městečka u mexických hranic ztratil. Byla to ruka (se vztyčeným prostředníčkem). Neobyčejná ruka - z neznámého důvodu totiž páchala zázraky. Začalo to tím, že když o ni zakopla od narození slepá žena, získala zrak! Nadšeně utíkala za místním knězem Leem (David Schwimmer) a přesvědčovala jej, že jde o ruku Panny Marie.

Zpráva se bleskově rozšířila, lidé se začali scházet a ruka brzy úřadovala ve velkém - nadělovala chybějící končetiny, zvětšovala penisy, likvidovala akné... Z městečka se bleskově stalo turistické centrum s veškerou špínou, která k tomu patří. To už do něj ale se zarputilým policajtem Bobem (Kiefer Sutherland) za zády mířil Tex, aby zlikvidoval poslední důkaz.

Neuvěřitelné. Jak může režisér jako Alfonso Arau (Procházka v oblacích) a tak talentovaný herecký ansámbl zplodit tak slabý film? Či spíš - jak je možné, že se ti lidé vydali na milost a nemilost tak slabému scénáři? Není příliš vtipný, místy je až nevkusný a je zoufale nekonzistentní. Sem tam problesknuvší vydařená scéna je obklopena dvěma podprůměrnými a jednou nechutnou, přičemž každá je jako z úplně jiného filmu. Od bizarního úvodu do matného závěru se příběh potácí od ničeho k ničemu a nemá potuchy, čím chce být. Bláznivou taškařicí? Satirou? Polemikou o Bohu? Naturalisticky nechutnou ultračernou komedií? Je vším, a tudíž v důsledku ničím.

A pokud snad doufáte, že Řezníka vytáhne ze svrabu Woody Allen, přestaňte si dělat falešné naděje. Ke svým manhattanským intelektuálům má na míle daleko. Jistě, je to změna docela zajímavá, ale rozhodně nikoli k lepšímu. Kde nic není, ani vtipný intoš nebere a Arauovu připálenou smaženici už nemohl zachránit ani sám pánbůh.