Raffaello: Lord umění
Typ:
film
Žánr:
životopisný, dokumentární
Délka:
90 min
Země:
Itálie, 2017
Intenzivní portrét jednoho z nejlepších renesančních umělců, který měl vliv na rozvoj celého světa umění a dodnes fascinuje nejednoho historika. Raffaello je dodnes považován za zázračné dítě, za kterého měli i jeho současníci a následovníci....

Popis

Intenzivní portrét jednoho z nejlepších renesančních umělců, který měl vliv na rozvoj celého světa umění a dodnes fascinuje nejednoho historika. Raffaello je dodnes považován za zázračné dítě, za kterého měli i jeho současníci a následovníci. Raffaello patří k takzvané tradiční triádě renesančních mistrů, vedle Leonarda da Vinci a Michelangela je jednou z nejvýznamějších osobností této éry. Přesto nemnoho lidí jeho příběh doopravdy zná.

Dokument nazvaný Raffaello: Lord umění využívá nejmodernějších technologií, aby na velkém plátně ukázal záběry v nejlepší kvalitě, ať už 3D nebo 4K obrazu ve 2D. Oslovení kritici a historici umění odborně, ale přitom poutavě osvětlují život a neuvěřitelně nádherné dílo slavného umělce.

Dokument z dílny tvůrců překrásných dokumentů jako Vatikánská muzea, Florencie a Galerie Uffizi nebo Svatý Petr a papežské baziliky Říma vás znovu dokáže pohltit a nadchnout.