Gunman: Muž na odstřel
Typ:
film
Žánr:
akční, drama, kriminální
Délka:
115 min
Země:
USA/Španělsko/Francie, 2015
Napětí jako řemen a hlavního hrdinu ostrého jako břitva přinese akční špionážní thriller Gunman: Muž na odstřel. Oscarový Sean Penn se v roli vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka dostane do nečekané šlamastyky. Místo idylického života s dávnou...

Popis

Napětí jako řemen a hlavního hrdinu ostrého jako břitva přinese akční špionážní thriller Gunman: Muž na odstřel. Oscarový Sean Penn se v roli vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka dostane do nečekané šlamastyky. Místo idylického života s dávnou láskou musí očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou původně pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a teď se stal velmi nepohodlným. Bude muset znovu do práce a k nelibosti svých starých známých se bude řídit důležitou zásadou: Nejlepší obrana je útok. Zuřivý souboj svede Sean Penn se stejně charismatickým a rovněž oscarovým Javierem Bardemem.

Důležitou zprávou pro všechny diváky je fakt, že film natočil režisér „96 hodin“ Pierre Morel, který vynalezl Liama Neesona jako akčního hrdinu. Přímočarou akci, uvěřitelného hrdinu a režijní nápady slibuje i akční krimi Gunman: Muž na odstřel. Za pozornost pak stojí Idris Elba a Ray Winstone v dalších rolích.

Muž na odstřel vznikl podle knihy francouzského autora drsných detektivek Jean-Patricka Manchetta. Podle jeho knih vznikla na přelomu 70. a 80. let několik klasických krimi filmů, často s Alainem Delonem. U nás nejznámější jsou Tři muži na zabití.

„Znáš ty dny, kdy se ti nic nevede a všichni tě chtějí zabít?“ ptá se hlavního hrdiny jedna z postav. Pro Seana Penna to bude až příliš známý pocit. Nicméně brzy začne klást otázky právě on.