Abbie, svobodná učitelka jógy zjišťuje, že už nemá moc času na to, mít dítě. Po společném večeru se svým homosexuálním přítelem Robertem zjistí, že je těhotná, rozhodne se vychovat dítě s ním. Tohle nebezpečné dobrodružství skončí za pět let,...

Popis

Abbie, svobodná učitelka jógy zjišťuje, že už nemá moc času na to, mít dítě. Po společném večeru se svým homosexuálním přítelem Robertem zjistí, že je těhotná, rozhodne se vychovat dítě s ním. Tohle nebezpečné dobrodružství skončí za pět let, když se Abbie zamiluje do Bena a chce odejít k němu i s dítětem. Ošklivé domácí hádky s Robertem nekončí, a z nejlepších přátel se stanou nejhorší nepřátelé.

Film byl kritikou přímo strhán. Madonna vyhrála Zlatou malinu za nejhorší herečku (obdoba Oscarů, ale pro nejhorší filmy a výkony) a samotný film byl na Zlatou malinu nominován i v kategoriích Nejhorší režie, Nejhorší scénář a Nejhorší film.

Ačkoliv byl film považován za zklamání, vydělal v USA 15 milionů dolarů a po světě 9 milionů dolarů, takže rozpočet 25 milionů dolarů poměrně vrátil.
Původně měla být Abbie instruktorkou plavání. Ale Madonna, která je zblázněná do jógy, sama požádala, aby Abbie byla instruktorkou jógy.

Další zajímavostí je, že v traileru (nebo-li upoutávce) na film, není žádná zmínka o tom, že postava Ruperta Everetta - Robert - je gay.

Jak Madonna, tak Rupert Everett (kteří jsou i ve skutečném životě velcí kamarádi) nebyli příliš nadšení z toho, jak studio jejich film propagovalo - oběma se nelíbilo, že plakát k Příští správná věc vypadá prakticky totožně jako Nevěsta na útěku, které studio vyrobilo předchozí rok. Proto byl plakát v Evropě a některých amerických státech změněn na fotografii, kde je detail na obličej Madonny i Ruperta Everetta.

Madonnin remake hitu American Pie byl titulní písní pro tento snímek.
The Next Best Thing je poslední film, který John Schleshinger natočil. Zemřel v roce 2003.