Před tisíci lety byli čtyři démoni uvezněni v kobce mocným čarodějem. Tito démoni ohrožovali lidstvo a žili pouze k dobývání a ničení. Skupina poutníků otevřela hrobku a nechtěně vypustila démony do přítomnosti. Démoni vedeni Diabolicem požadují...

Popis

Před tisíci lety byli čtyři démoni uvezněni v kobce mocným čarodějem. Tito démoni ohrožovali lidstvo a žili pouze k dobývání a ničení. Skupina poutníků otevřela hrobku a nechtěně vypustila démony do přítomnosti. Démoni vedeni Diabolicem požadují navrácení jejich města a paláce, který je nyní americké město známé jako Mariner Bay. Když se o tomto dozví ochranná organizace Rychlost Světla, ihned zahajuje nouzový plán - povolat pět vybraných jedinců, kteří použijí její technologii, aby se stali Strážci Vesmíru a bránili město před útoky démonů.

Podmořská základna Rychlosti Světla je domovem pro nejmodernější technologii vyvinutou Angelou Fairweatherovou a jejím týmem vědců. Jejich prvními výtvory byly Záchranné Zordy, pět vozidel, které se kombinují do Světelného Megazordu, a také Záchranné Vlaky, které se kombinují do Supervlak Megazordu.

Když bylo rozhodnuto, že je čas přidat do týmu šestého Strážce, byl vytvořen Titanový Morfér. Nicméně jeho síla se ukázala být pro člověka nezvládnutelnou, a tak byl vyřazen. Krátce na to byl Titanový Morfér ukraden nespokojeným synem Kapitána Mitchella, Ryanem, který ho použil, aby se pomstil svému otci, ale nakonec se přidal k týmu jako Titanový Strážce a byl mu dán nový Zord, Max Solarzord.

Diabolicova zloba z pokusů porazit Strážce ho zavedla k jeho vlastnímu zničení, které vydláždilo cestu ve vyvinutí Impuse v Olympiuse, který obnovil svou matku, Královnu Bansheeru do její fyzické podoby. První z jejích plánů bylo poslat asteroid na Zemi. Aby ho zastavili, byly Strážcům dány Omega Zordy, pět vesmírných lodí, kteří se spojily, aby utvořily Omega Megazord.

Kvůli sporům s Olympiusem oživili Loki a Vypra Diabolica, který se znovu spojil s démony. Byl poražen Olympiusem a očarován kouzlem, které z něj udělalo nemyslící loutku. Spolu zničili Světelný a Supervlak Megazordy, ale byli poraženi nově vyvinutým Životním Megazordem.

Když zbývala už pouze Královna Bansheera, zaměřila se na převzetí Omega a Životního Megazordů a úspěšně zničila podmořskou základnu, ale oba Megazordy byly zničeny Strážci. Strážci poté vtrhli do Lebeční Jeskyně, kde uvěznili Královnu Bansheeru v démonské hrobce a znovu nastolili mír v Mariner Bay.