Gérard, původně moderátor lokální televizní stanice, přijme místo v celostátní TV 8 Paříž. Čeká tam na něho smyslná šéfová Marie-Ange, záhadná teroristická skupina a úspěch při moderování hlavních večerních zpráv. Manželka Corine však nechce...

Popis

Gérard, původně moderátor lokální televizní stanice, přijme místo v celostátní TV 8 Paříž. Čeká tam na něho smyslná šéfová Marie-Ange, záhadná teroristická skupina a úspěch při moderování hlavních večerních zpráv. Manželka Corine však nechce útrpně snášet poslání strážkyně rodinného krbu.
Francouzská komedie se satirickými prvky Pomsta jedné plavovlásky těží z domácí popularity herce Christiana Claviera (jíž získal především díky obrovskému úspěchu předcházejících Návštěvníků) a z vděčného tématu, jímž je prostředí televize. - Redaktor lokální televizní stanice Gérard Bréha se po konkurzu stane moderátorem ve velké soukromé televizní společnosti. Jeho hvězda stoupá díky shodě okolností prudce vzhůru. Úměrně tomu však ctižádostivý muž zanedbává rodinu. Manželka Corine snáší trpký úděl strážkyně rodinného krbu až do okamžiku, kdy pochopí, že její manžel podlehl nátlaku své energické a náruživé šéfové. Události dostanou prudký spád, když se do nich zamíchá skupina anarchistických zločinců, kteří si říkají Yamové. Teroristé se zmocní manželského páru jako rukojmí a jen díky Corinině duchapřítomnosti všechno dopadne dobře. Poučený Gérard už nechce mít s televizí nic společného, zato jeho žena se pravděpodobně stane rozhlasovou hvězdou… - Clavierova opravdová i filmová manželka Marie-Anne Chazelová se podílela také na scénáři, který realizoval Jeannot Szwarc (mj. Čelisti II.) vracející se po letech působení ve Spojených státech do rodné Francie. Snímek se opírá o situační komiku a o narážky na francouzské televisní programy, jímž porosumí právě jen domácí divák. Příběhem ani zpracováním se však nevymyká z nízkého standardu současných francouzských komedií.