Ordinace v Růžové zahradě
Typ:
film
Žánr:
komedie, rodinný, drama, romantický
Délka:
60 min
Motto:
TV seriál 2005-2007
Země:
Česká Republika, 2005
Ordinace v růžové zahradě (také známá jako Ordinace, Růžovka) je český nekonečný seriál z prostředí kamenické nemocnice. Seriál se vysílá na komerční televizi TV Nova od 6. září 2005, kdy se děj soustředil na soukromou gynekologickou kliniku. Při...

Popis

Ordinace v růžové zahradě (také známá jako Ordinace, Růžovka) je český nekonečný seriál z prostředí kamenické nemocnice. Seriál se vysílá na komerční televizi TV Nova od 6. září 2005, kdy se děj soustředil na soukromou gynekologickou kliniku. Při startu se s Ordinací počítalo jen jako s jednosezónním seriálem o 34 dílech, TV Nova se však v seriálu rozhodla pro velkou úspěšnost pokračovat.

Vstoupíme v něm do třinácté komnaty medicíny do gynekologické ordinace a na porodnicko gynekologické oddělení nemocnice v menším českém městě Kamenici. Hrdiny seriálového příběhu jsou nejen lékaři a zdravotní sestry, ale i jejich rodinní příslušníci, blízcí přátelé a také pacientky. Seriál Ordinace v růžové zahradě je zalidněný přitažlivými postavami, které si diváci hned oblíbí.

Dosud žádný seriálový tvůrce nenašel odvahu vyprávět divákům příběhy, které se rodí v gynekologické ordinace. Až nyní! Autorka Lucie Konečná rozehrává životní osud obětavé a krásné sestřičky Kamily, která se v životě musí hodně otáčet, aby stihla každodenní kolotoč mezi ordinací, rodinou a nočními službami v nemocnici. Všechno chce dělat perfektně a sotva stíhá Není proto divu, že jednoho dne v návalu práce udělá chybu. Opomenutí, ze které se může vyvinout velký malér A jeho důsledkem může být i smrt.

Seriál se dějově točil od svého začátku kolem soukromé gynekologické kliniky, ve které pracovali doktoři jako MUDr. Gita Petrová (Daniela Šinkorová), MUDr. Aleš Čížek (Ladislav Potměšil), MUDr. Čestmír Mázl (Petr Rychlý) či MUDr. Michal Šebek (Roman Zach), jejichž vedlejší prací byla i kamenická nemocnice. To samé platilo i pro pracující zdravotní sestřičky Kamila Váchová (Linda Rybová), Mirka Kovaříková (Kristýna Kociánová), Vendulka Holovská-Čížková (Veronika Jeníková). Dějem však zamávaly postavy, které jsou příbuznými či rodinnými příslušníky hlavních postav jako Pavel Vácha (David Prachař), Sylva Petrová (Veronika Nová), Ing. arch. Richard Petr (Aleš Procházka), Jakub Mázl (Ladislav Ondřej), Lucie Váchová-Hrušková (Ivana Jirešová) a další postavy.

Ke soukromé gynekologické klinice se později přidala ještě soukromá pediatrická ordinace, kde se v hlavních rolích objevili např. MUDr. Běla Páleníková-Valšíková (Zlata Adamovská), MUDr. Prokop Hrubý (Ondřej Sokol), MUDr. Jaroslav Ženíšek (Zdeněk Žák) nebo Zuzana Tichá-Pantoflíčková (Veronika Gajerová) a Markéta Vorlová (Jitka Čvančarová). Ke konci roku 2007 se dostávala do čela děje více kamenická nemocnice, hlavně tedy gynekologie, ale později i pediatrie a chirurgie, kde zazářily postavy jako MUDr. Marek Kroupa (David Suchařípa), MUDr. Adam Suk (Josef Pejchal), MUDr. Martina Hermanová (Anna Polívková), MUDr. Tomáš Hruška (Jiří Langmajer), Bobina Tomanová (Miriam Kantorková), Gábina Šímová (Sandra Nováková) atd.

Zásahy TV Nova do psaní jednotlivých dílů se nelíbilo hlavní scenáristce Lucii Konečné. Ta se rozhodla seriál později opustit.

Od 15. ledna 2008 byl seriál přejmenován na nový název Ordinace v růžové zahradě 2, kde se již děj soustředí na kamenickou nemocnici na oddělení chirurgie, gynekologie, pediatrie a plastické chirurgie.