Odvaha
Typ:
film
Žánr:
drama, tv film
Délka:
150 min
Země:
USA, 1986
Sophie Lorenová se postaví mocnému drogovému gangu, který se policie i FBI už dlouho pokoušejí neúspěšně rozprášit. Pro záchranu rodiny, zejména závislého syna, je ochotna riskovat vlastní život. Marianna Miraldová žije s manželem Nickem a...

Popis

Sophie Lorenová se postaví mocnému drogovému gangu, který se policie i FBI už dlouho pokoušejí neúspěšně rozprášit. Pro záchranu rodiny, zejména závislého syna, je ochotna riskovat vlastní život.

Marianna Miraldová žije s manželem Nickem a mladším synem Tonym v New Yorku. Starší Joey je narkoman a s rodinou už dlouho není. Marianna se ale nevzdává: chce svého chlapce za každou cenu zachránit a nesouhlasí s terapeutem, který rodině radí, aby se s ním nestýkala. Marianna je opravářka šperků a má pronajatou místnost u rodinného přítele klenotníka Petera Solta. Tam pracuje i Eppy Lucido. I jeho Marianna zná dlouhá léta a považuje ho za přítele.

Jednoho dne Marianna s Tonym najdou v lednici balíček kokainu. Zdrcená Marianna chce vše nahlásit na policii, Tony ji ale zrazuje: jestli se Solto zapletl s drogovým gangem, situace bude pro celou rodinu velmi nebezpečná. Pak ale nečekaně telefonuje Eppy Lucido z Houstonu: byl zadržen policií a je ve vazbě. S pláčem Mariannu prosí, aby mu sehnala peníze na kauci. Marianna slibuje, že udělá co bude moci. V noci jí pak nečekaně volá žena, která se představí jako přítelkyně Eppyho Gabriella Estradová. I ona se na ni obrací se žádostí, aby sehnala peníze na kauci a Eppy mohl být propuštěn.

To už ale Marianna tuší, že se oba muži zapletli do nečisté hry s drogami a obrátí se na policii. Když jí policisté a agenti FBI z protidrogového oddělení ukážou nějaké fotografie, pozná na nich nejméně jednoho muže, kterého viděla u Solta v kanceláři. Na radu Nicka teď sice pracuje jinde, ale teď už má Marianna jistotu, že Solto i Eppy se zapletli s drogovým gangem.

Policisté ji pak požádají o spolupráci a Marianna přijímá: má pocit, že aspoň takhle může pomoci synovi, kterému drogy zničily život. Jiného názoru je ale Nick: naléhavě ji žádá, aby spolupráci neslibovala. I Tony se obává, že se matka zaplete do něčeho, co je může všechny zničit.