Takhle nějak by to vypadalo, kdyby Dannyho parťáci uměli kouzlit. Právě v jejich elegantním stylu totiž pracují Podfukáři – tým špičkových iluzionistů, který v rámci svých efektních kouzelnických show provádí ještě efektnější bankovní loupeže...

Popis

Takhle nějak by to vypadalo, kdyby Dannyho parťáci uměli kouzlit. Právě v jejich elegantním stylu totiž pracují Podfukáři – tým špičkových iluzionistů, který v rámci svých efektních kouzelnických show provádí ještě efektnější bankovní loupeže zaměřené proti zkorumpovaným finančníkům.

Po velkolepém vyluxování první banky doslova v přímém přenosu, vstupuje na scénu FBI a začíná napínavá a zábavná hra na kočku a myš. Ovšem, aby se z myši stala kočka, přizve si FBI na pomoc experta, bývalého iluzionitu (Morgan Freeman), který má za úkol najít odpovědi na otázku: jde jim o peníze, nejslavnější kouzlo nebo úplně něco jiného? A jak to, sakra, vlastně dělají?!

„Pozorně se dívejte, protože čím blíže si myslíte, že jste, tím snazší bude vás oklamat...“

Nacházíme se v legendárním sále MGM Grand v Las Vegas a sledujeme vystoupení skupiny iluzionistů. Ti v průběhu večera pozvou na pódium přítomného majitele banky, a přestože je jeho banka až v Paříži, hlavním číslem a vrcholem celé show bude její vyloupení. Tady a teď! Na obrazovkách se objeví záběry z bankovních bezpečnostních kamer, a už je tu zlatý hřeb programu: peníze, které před očima majitele i všech diváků zmizí v přímém přenosu na obrazovkách z pařížského sejfu, prší náhle ze stropu na ohromené diváky v sále MGM Grand.

Poté, co se ukáže, že jejich show nebyla pouze ukázkou špičkové magie a k vyloupení francouzské banky během jejich vystoupení opravdu došlo, začíná pro naši geniální kouzelnickou čtyřku napínavý souboj s vyšetřovacím teamem, který tvoří Mark Ruffalo a jeho „něžná“ posila Mélanie Laurent.

V hlavních rolích Podfukářů se představí charismatický Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson, Dave Franco a Michael Cain v roli mocného finančního magnáta, který zdá se, ví o plánech našich hrdinů víc, než by se na první pohled zdálo.

PODFUKÁŘI - grandiózní podívaná v režii Louise Leterriera (Kurýr 1 a 2, Neuvěřitelný Hulk, Souboj Titánů) mají v rukávu hned několik es: skvělé obsazení, vizuálně fascinující akci a efekty a v neposlední řadě originální zápletku a příběh jehož podstata zůstává utajena až do velkého finále…

Dokážou novodobí Robinové Hoodové dokončit svou pečlivě naplánovanou sérii bravurních iluzí dřív, než FBI odhalí, co se ve skutečnosti za jejich triky skrývá?