Baladický pohádkový příběh o podzemní říši skřítků, na motivy irských pohádek. Když tmy a deštivých mraků, co táhnou nízkou oblohou, přibývá, když se láme říjen v listopad, v Irsku všichni slaví Halloween. Předvečer svátku Všech svatých je časem,...

Popis

Baladický pohádkový příběh o podzemní říši skřítků, na motivy irských pohádek. Když tmy a deštivých mraků, co táhnou nízkou oblohou, přibývá, když se láme říjen v listopad, v Irsku všichni slaví Halloween. Předvečer svátku Všech svatých je časem, kdy venku běhají děti v pitoreskních maskách, dospělí zvedají korbele při světle, které plápolá ve vydlabaných tuřínech a v podzemí ožívá svět skřítků. Je to jediný den, kdy mohou tyto bytosti, ne větší nežli vzrostlá myš, do světa lidí a také, kdy smrtelník může proniknout do jejich říše.

A tak i mládenec Paddy - hostinský, všeobecně pokládaný za truhlíka a dětinu, se dostane kouzelnou studnou do Mechového sálu a ve své dobrotě a touze po lásce poruší zákony podzemí. Jak to dopadne s ním a s krásnou dívkou Sinead - to vám bude vyprávět tento příběh, který se odehrává právě o Halloweenu.